PRZYSTAWKI
Śledź:
Pierzynka jabłkowa 26 zł
Tatar wołowy:
Tatar wołowy/musztardowe lody/piana z ogórka/ żółtko 32 zł
Carpaccio:
Parmezan/pieczona cebula/rukola/oliwa truflowa 28 zł
Balotyna
22 zł
SAŁATY
Rukola:
Suszona kaczka/grillowany boczniak/patison/fasolka szparagowa zielona 26 zł
Sałata rzymska:
Kurczak/ ogórek/ pomidor/ grzanka/ sos cezar 24 zł
Mieszane sałaty:
Krewetki tygrysie/ aioli/ grzanka 26 zł
ZUPY
Borowik:
wywar na bazie ogonów wołowych/ borowik/ lane kluski 17 zł
Barszcz czerwony:
Kołduny/ pierożki z wołowiną 16 zł
Rosół:
Domowy makaron/mięso z kury/marchew/lubczyk 15 zł
PASTY
Tagliatelle:
Pesto z suszonych pomidorów/ krewetki/ prażone migdały 27 zł
Spaghetti:
Pancetta/ czosnek/ żółtko/ śmietana/ Parmezan 25 zł
Gnocchi:
Kozi ser/ trufle/ emulsja szałwiowa/ suszone pomidory 27 zł
RYBY
Łosoś pieczony:
Tarta ziemniaczana/ brokuł/ sos śmietanowo- musztardowy 49 zł
Sandacz:
Puree z zielonego groszku/ pomidory pelati 46 zł
MIĘSA
Udo z gęsi:
Czerwona kapusta/ kluski śląskie/ sos żurawinowy 39 zł
Policzek wołowy:
Pieczone jabłko/ muślinowe ziemniaki/ marchew 38 zł
Polędwica:
Puree z buraka/ ser pleśniowy/ szpinak/ gruszka 68 zł
Polędwiczka wieprzowa:
Ziemniaki puree/ jarmuż duszony na maśle z czosnkiem i cebulą 34 zł
Kurczak kukurydziany:
Kaszanka wolno gotowana/ jajko/ cukinia 28 zł
DESERY
Deser lodowy:
Lody waniliowe/ beza/ sos malinowy 16 zł
Nemesis:
Ciasto czekoladowe/ gorąca czekolada/ malina/ chilli 18 zł
Domowy sernik:
Biała czekolada/ malina/ mięta 17 zł
Szarlotka:
Sos toffi/ lody waniliowe 17 zł